ahan021

09126357566

فهرست مطالب

لوله مانیسمان چیست و چه کاربردی دارد؟

لوله مانیسمان چیست و چه کاربردی دارد؟

تنوع در محصولات فولادی بسیار زیاد است. در واقع هر محصول فولادی دارای ویژگی ها و خصوصیاتی است که برای استفاده در محیطی خاص مناسب است. برای مثال برخی از محصولات فولادی مناسب استفاده در ساختمان سازی هستند و برخی دیگر برای صنایع نفت و گاز و … کاربرد دارند.

لوله مانیسمان یا لوله بدون درز یکی از مهم ترین محصولات فولادی است که کاربردهای گسترده ای دارد. در ادامه این مقاله قصد داریم به معرفی بیشتر این محصول, روند تولید آن و البته کاربرد آن در صنایع مختلف بپردازیم. با ما تا پایان همراه باشید.

آشنایی با لوله مانیسمان

لوله های مانیسمان به دلیل اینکه در ساختارشان هیچ درزی ندارند به نام “لوله بدون درز” هم شهرت دارند. به دلیل همین ویژگی از این لوله ها در صنایع بسیار حساس به صورت فراوان استفاده می شود.

تاریخچه

اولین لوله مانیسمان در اواخر قرن 19 و توسط مهندسی آلمانی به نام مانیسمان ساخته شد. به همین دلیل نام این مخترع بر روی این لوله ها قرار گرفت.
این لوله ها به دلیل نداشتن درز نیاز دارند تا به روش ویژه ای تولید شوند. در ادامه به نحوه تولید این لوله ها می پردازیم.

تفاوت لوله مانیسمان با سایر لوله ها

تفاوت لوله مانیسمان با سایر لوله ها

 

لوله های ضد زنگ یا استنلس استیل, لوله آلیاژ, لوله بویلر از جمله لوله هایی هستند که تولید می شوند. اما لوله مانیسمان ویژگی هایی دارد که آن را از سایر لوله ها متمایز می کند و آن روش تولید و بدنه بدون درز آن است. این لوله ها از فولاد کم کربن ساخته می شوند و دارای بدنه یکدست و بدون هیچ جوشکاری هستند. برای جلوگیری از زنگ زدگی این لوله ها که از فولاد کم کربن تولید شده اند, برخی مواد به داخل و بیرون آنها زده می شود.

در ادامه مقایسه این لوله ها با سایر لوله های فولادی باید بگوییم که این لوله ها به دلیل یکدست بودنشان محکم تر هستند و دارای قیمت بالاتری نیز می باشند.

 

مقاله پیشنهادی؛ استیل یا فولاد زنگ نزن چیست؟ مقایسه انواع فولاد زنگ نزن

 

برخی ویژگی های این لوله ها

لوله مانیسمان از پر مصرف ترین لوله های فولادی در صنایع مختلف می باشد. سازگاری بالا, مقاومت در برابر شرایط جوی مختلف, مقاومت در برابر سیالات پر فشار باعث شده تا از این لوله ها در سیستم های تاسیساتی و لوله کشی های مختلف و حساس استفاده شود.
این لوله ها در سایز 24 اینچ تولید می شوند و با توجه به نوع استفاده و محیطی که قرار است از آن استفاده شود تا 42 اینچ نیز قابل تغییر سایز هستند.
مقاطع این لوله ها نیز معمولا 6 تا 12 متر است.

این لوله ها در برابر خوردگی نیز بسیار مقاوم هستند و همانطور که اشاره کردیم به علت بدون درز و یکدست و یکپارچه بودن، در مقایسه با سایر لوله های فولادی، از دوام و استحکام مطلوبی برخوردار هستند. به دلیل همین استحکام بالا از لوله های مانیسمان برای محیط های مرطوب, محیط های بسیار گرم یا بسیار سرد استفاده می شود.

در این محیط ها لوله های معمولی عمر چندانی ندارند و تعویض مداوم آنها باعث هزینه های بسیاری خواهد شد. به همین دلیل از لوله های مانیسمان استفاده می شود.

استانداردی که برای تولید این لوله ها استفاده می شود استانداردهای نفت و گاز API 5L و استاندارد ASTM با مشخصات A53 و A106 است. معمول است که در سراسر دنیا از این استانداردها برای تولید این لوله ها استفاده می شود.

کاربرد لوله های مانیسمان در صنایع مختلف

کاربرد لوله های مانیسمان
  • صنایع مرتبط با استخراج و انتقال نفت و گاز
  • صنایع پالایشگاهی
  • شرکت‌های پتروشیمی
  • مبدل‌های حرارتی و گرمایی
  • عایق کردن کابل‌های فشار قوی برق
  • در نیروگاه‌های تولید انرژی
  • در امور مربوط به آبرسانی صنعتی و آبرسانی برای امور کشاورزی

لوله های مانیسمان چگونه تولید می شوند؟

از آنجایی که ویژگی بارز این لوله ها بدون درز بودن آنهاست, روند تولید آنها نیز متفاوت از سایر لوله هاست. به طور خلاصه روند تولید این لوله ها را در زیر مشاهده می کنید. در ادامه نیز توضیحاتی را در مورد تولید این لوله ها بیان می کنیم.

  • آماده سازی مواد اولیه
  • برش و گرمادهی شمش
  • تاب‌گیری و مراحل پایانی تولید
  • تکمیل تولید و بسته‌بندی

برای تولید این لوله ها از شمش های فولادی استفاده می شود و به هیچ عنوان جوشکاری در تولید این لوله ها انجام نمی شود. چون قرار است لوله های تولید شده بدون درز باشند.
در پروسه تولید این نوع لوله فولادی روش های مختلفی مانند نیروهای گریز از مرکز، عبور از زره، غلطک، کشش و حرارت به کار گرفته می شود.

روند تولید لوله های بدون درز معمولا به دو روش ریخته گری گریز از مرکز و عملیات حرارتی و اکستروژن شمش های فولادی انجام می شود.

در فرآیند حرارتی ابتدا قطعه شمش مورد نظر را گرم می کنند تا گداخته شود. سپس با وارد ساختن میله ای نوک تیز به مرکز قطعه شمش، فرآیند تولید لوله بدون درز انجام می گیرد.

در مرحله بعد برای به دست آوردن طول، قطر و ضخامت مورد نظر، با استفاده از غلطک های مخصوص، کشش و نورد لوله ها را انجام می دهند.
بعد از اینکه لوله به ابعاد مورد نظر رسید برای سرد کردن آن از آب استفاده می شود.

معمولا قطر لوله های مانیسمان کم است، چراکه تولید این نوع لوله فولادی با قطر زیاد، فرآیند بسیار پر هزینه و در عین حال سخت و دشواری است.

چند نوع لوله مانیسمان داریم؟

چند نوع لوله مانیسمان داریم؟

لوله های مانیسمان را بر اساس نسبت قطر به ضخامت دسته بندی می کنند؛

لوله مانیسمان رده سبک:

این دسته ضخامت کمی نسبت به قطر دارند و در سایزهای 1 تا 16 اینچی تولید می شوند. ضخامت آن‌ها نیز از 3 تا 7.9 میلی‌متر متفاوت است. لوله گاز مانیسمان نیز در این رده قرار دارد.

لوله مانیسمان رده 40:

قطر لوله‌های این رده بین 0.5 تا 16 اینج و ضخامت آن‌ها بین 2.7 تا 12.7 میلی‌متر متغیر است.

لوله مانیسمان رده 80:

لوله‌های این رده قطری بین 0.5 تا 16 اینچ و ضخامتی بین 3.7 تا 21.4 دارند.

لوله مانیسمان رده 160:

قطر لوله‌های این رده همانند رده‌های 40 و 80 بوده اما ضخامت آن‌ها بین 4.7 تا 40.4 متغیر است.

قیمت انواع لوله های مانیسمان

در قیمت نهایی انواع لوله مانیسمان عوامل مختلفی دخالت دارند از جمله ابعاد، سایز، کیفیت, کارخانه یا کشور تولید کننده و …
برای مثال کشورهایی از جمله چین, هند, آلمان و حتی کشور خودمان ایران از جمله کشورهایی هستند که این لوله ها را تولید و به سایر کشورها صادر می کنند.

 

برای مشاهده قیمت تسمه آهنی کلیک کنید

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

09143906590