ahan021

09126357566

فهرست مطالب

آشنایی با میلگرد زیگزاگ

آشنایی با میلگرد زیگزاگ

در ساختمان سازی که این روزها خود یک صنعت بزرگ و مستقل محسوب می شود, گاهی مواد به صورت خام و گاهی به صورت محصولی از پیش آماده و ساخته شده مورد استفاده قرار می گیرند. میلگرد زیگزاگ یکی از این محصولات پیش ساخته است که در موارد مختلفی کاربرد دارد. در ادامه این مقاله قصد داریم بیشتر با این میلگرد زیگزاگ, نحوه ساخت آن و کاربردهای آن آشنا شویم. با ما تا پایان همراه باشید.

میلگرد زیگزاگ چیست؟

همانطور که گفتیم برای ساختمان سازی گاهی مصالح به صورت خام و گاهی به صورت محصولاتی از پیش ساخته شده مورد استفاده قرار می گیرند. تیرآهن و ستونی محصولاتی هستند که به همان شکلی که از کارخانه بیرون می آیند مورد استفاده قرار می گیرند. به این دلیل آنها را در دسته مواد خام قرار می دهیم که نهایت فرآیندی که روی آنها انجام می شود یک برش ساده یا نهایتا یک جوشکاری مختصر است. در مقابل برخی دیگر از مصالح مورد نیاز برای تبدیل شدن به آنچه که در نهایت مورد نیاز است به فرآیندی پیچیده تر نیاز دارند.

میلگرد زیگزاگ و میلگرد بستر از جمله این محصولات هستند. میلگرد زیگزاگ قدرت باربری بسیار بالایی در ساختمان سازی دارد. به همین دلیل از این میلگرد بیشتر در ساخت سقف ها و برای استحکام بیشتر استفاده می شود.

به میلگرد زیگزاگ تیرچه زیگزاگ یا خرپا (Steel structure rebar truss girder) نیز گفته می شود.

 

خرید میلگرد زیگزاگ

خرید میلگرد زیگزاگ
خرید میلگرد زیگزاگ

 

قبل از اقدام برای خرید میلگرد زیگزاگ لازم است که اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید. به همین منظور ما در ادامه قصد داریم به ساده ترین شکل ممکن اطلاعاتی را که لازم است بدانید در اختیارتان قرار دهیم.

این اطلاعات به شما کمک می کند تا با دیدی کامل برای خرید اقدام کنید و تفاوت انواع میلگردهای زیگزاگ را تا حدودی بدانید.

 

بخش های مختلف میلگرد زیگزاگ

همانطور که در تصاویر مشاهده می کنید میلگرد زیگزاگ از اجزای مختلفی تشکیل شده است. که برای آشنایی بیشتر نگاهی به هر بخش آن می اندازیم.

  1. میلگردهای زیرین (عضو کششی)
  2. میلگرد بالایی
  3. میلگردهای عرضی (زیگزاگ)

 

میلگردهای زیرین

بخش زیرین میلگرد که در معرض باربری اصلی سازه قرار دارد، می بایست توانایی حمل نیروی کششی را داشته باشد. نیروهای کششی در ساختمان در اثر لنگر خمشیِ ناشی از وزن ایجاد می گردند. دو نوع لنگر خمشی در اینجا وجود دارد یکی لنگر خمشی حاصل از وزن خود تیرچه، دیگری لنگر خمشی حاصل از وزن مرده سقف در فاصله محور تا محور دو میلگرد زیگزاگ.

بخش زیرین میلگرد زیگزاگ همانند عضو کششی در دیگر مصالح ساختمانی عمل می کند. به عنوان مثال در تیرآهن، جان تیرآهن است که عضو مقاوم در برابر نیروهای کششی به حساب می آید.

میلگردهای عرضی (زیگزاگ)

درتیرچه حامل بارهای برشی, میلگردهای عرضی حکم عضو مورب را دارند. در واقع نیروهای برشی که در بخشهای مختلف سازه وارد می شوند می توانند باعث از هم گسیختگی بتن و دیگر مصالح بتنی در ساختمان شوند. میلگردهای عرضی که در عرض به صورت زیگزاگ تعبییه می شوند قابلیت تحمل این نیروها را به وجود می آورند. این بخش به کمک میلگرد بالایی در مقابل نیرو های فشاری، همانند یک خرپا مقاومت خوبی ایجاد میکند.

میلگرد بالایی

وزن خود تیرچه زیگزاگ و بعد از آن وزن سقف دو عاملی هستند که بر روی میلگرد بالایی نیرو وارد می کنند. عامل دیگری که از تاثیر انبساط و انقباض روی تیرچه نیرو وارد می کند از طریق میلگرد بالایی خنثی می شود. در واقع میلگرد بالایی در این محصول حکم بال یک تیرآهن را دارد.

به طور کلی می توان گفت که میلگرد بالایی به دو طریق در باربری میلگرد زیگزاگ ایفای نقش می کند. یکی از طریق تحمل نیروی کششی و دیگری از طریق تحمل نیروی فشاری که ناشی از وزن است.

 

چرا از میلگرد زیگزاگ در سازه ها استفاده می شود؟

همانطور که گفتیم از میلگردهای زیگزاگ در ساختمان سازی بسیار فراوان استفاده می شود. دلایل زیادی وجود دارد اما مهم ترین علت آن این است که مقاومت کششی بتن را به طور چشمگیری افزایش می دهد, یعنی باعث می شوند تا بتن ترک نخورد.

میلگرد زیگزاگ وظیفه تحمل بار مرده را نیز یدک می‌کشد و با استفاده از آن نیروی گشتاوری افزایش می‌یابد. این مقاطع بهترین گزینه برای سقف ساختمان ها هستند زیرا مقاومت بسیار خوبی دارند.

قیمت میلگرد زیگزاگی

قیمت میلگرد زیگزاگی
قیمت میلگرد زیگزاگی

 

قیمت میلگرد زیگزاگ با توجه به سایز و شرکت تولید کننده می تواند متفاوت باشد. ضمن اینکه قیمت این میلگردها به شاخه ای یا کلاف بودن آنها نیز بستگی دارد.

از آنجایی که قیمت این محصولات به صورت روزانه ارائه می شود برای اطلاع از قیمت دقیق و یا دریافت مشاوره می توانید با کارشناسان آهن 021 تماس بگیرید و اطلاعات مورد نظر خود را دریافت کنید.

 

مشخصات ظاهری میلگردهای زیگزاگ به چه صورت است؟

میلگردهای زیگزاگ معمولا از میلگردهای آجدا تولید می شوند و مشخصات میلگردهای آجدار همان مشخصات این میلگردهاست. اما نکته اینجاست که میلگردهای آجدار و میلگردهای ساده ای که برای این محصول مورد استفاده قرار می گیرند, معمولا دارای قطری تعریف شده هستند. یعنی میلگردهای آجدار باید قطری بین 6 تا 16 میلیمتر داشته باشند و میلگردهای ساده نیز قطر 4 میلیمتری دارند.

نکته دیگر در ظاهر میلگردهای زیگزاگ این است که فاصله بین دو نقطه جوش متوالی 15 میلیمتر در نظر گرفته می شود که این فاصله را (یک گام) می نامند. 200 میلیمتر حداکثر گام مجازی است که می توان برای این میلگردها در نظر گرفت.

از دیگر ویژگی های ظاهری میلگردهای زیگزاگ زاویه به کار رفته در آنهاست که حداقل آن 45 درجه است. عرض قسمت زیرین تیرچه نیز معمولا از 10 سانتیمتر کمتر نمی شود. به طور اصولی ارتفاع آن را 2.5 برابر عرض تیرچه در نظر می گیرند. در ساده‌ترین حالت زمانی که عرض قسمت زیرین میلگرد زیگزاگ 10 سانتیمتر است ارتفاع آن 25 سانتیمتر در نظر گرفته می شود.

 

روش تولید میلگرد زیگزاگ

میلگردهای زیگزاگ به دو روش تولید می شوند روش دستی و روش مکانیزه. هر کدام از این روش ها دارای مزایا و معایبی هستند که در ادامه به توضیح هر کدام می پردازیم.

 

برای مشاهده فیلم تولید تسمه آهنی کلیک کنید

روش دستی

رایج ترین روش تولید میلگردهای زیگزاگ روش دستی است و همانطور که از نام این روش مشخص است هیچ ماشینی در آن دخالت نمی کند.

برای تولید این محصول به سه میلگرد آجدار و یک میلگرد ساده نیاز است. در ابتدا میلگردهای آجدار را به اندازه های تعیین شده برش می زنند و آنها را علامت گذاری می کنند. سپس میلگردهای ساده را خم می کنند و برای جوش دادن به میلگردهای آجدار آماده می کنند. نکته مهم این است که نقاط مد نظر که قرار است جوشکاری شود باید از قبل زنگ زدایی شود. به همین دلیل باید روی هر دو نوع میلگردهای یعنی هم میلگردهای ساده و هم میلگردهای آجدار, عملیات “برس کاری” انجام شود. بعد از این عملیات است که می توان جوشکاری را انجام داد.

  • نکته ای که در تولید دستی میلگردهای آجدار باید رعایت کرد این است که بلافاصله بعد از برس کاری باید عملیات جوش انجام شود. زیرا اگر مدت زیادی از برس کاری بگذرد یک لایه اکسیدی روی میلگرد ها ایجاد می شود.

علاوه بر جوشکاری از روش “قلاب کردن” هم برای اتصال میلگردها استفاده می شود. به این صورت که طول میلگردهای عرضی را کمی بلند تر می‌ گیرند و انتهای آن را به جای جوش به میلگرد آجدار قلاب می ‌کنند. که البته با این روش وزن میلگرد زیگزاگ کمی بیشتر می ‌شود. همانطور که از روش دستی ساخت میلگرد زیگزاگ پیداست، زمان زیادی برای تولید آن لازم است ضمن اینکه افراد و کارگران زیادی باید در مراحل تولید آن دخیل باشند.

 

روش دستی تولید میلگرد
روش دستی تولید میلگرد

 

روش مکانیزه

مزیتی که این روش دارد این است که فقط به یک کارگر نیاز است و این یعنی حداقل استفاده از نیروی کار.

در روش اتوماتیک ابتدا میلگردهای طولی را روی هم کلاف کرده و توسط یک دستگاه مخصوص آن ها را صاف می ‌کنند و تحت کشش قرار داده سپس میلگردهای عرضی را با دستگاه فشار به صورت V خم می‌ کنند. مرحله بعد جوش دادن مقاطع به یکدیگر به روش الکتریکی و با استفاده از آرماتور است.

با این روش میلگردهای زیگزاگ در طول های بلند ساخته شده و سپس به اندازه دلخواه برش می خورند. مزیت های این روش بسیار بیشتر از روش دستی است ضمن اینکه محصول تولید شده به این روش کیفیت بیشتری دارد.

  • خم کاری مفتول های میلگردی کاملا یک دست و یکنواخت انجام می گردد.
  • ارتفاع میلگرد زیگزاگ کمترین رواداری را خواهد داشت.
  • عرض میلگرد زیگزاگ به طور یکنواخت و ثابت خواهد بود.
  • در این روش از مفتول هایی با قطر بیشتر هم می توان استفاده کرد.
  • عدم استفاده از الکترود برای جوش زدن میلگردها و در نتیجه ایجاد نشدن گل جوش و کم نشدن دیواره میلگرد در محل اتصال
  • مقاومت بالای میلگردهای تولید شده
  • استاندارد بالا با کمترین خطای ممکن
  • کاهش چشمگیر هزینه ها

 

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

09143906590