ahan021

09126357566

فهرست مطالب

با انواع ناودانی ها و روش تولید آنها آشنا شوید

با انواع ناودانی ها و روش تولید آنها آشنا شوید

پر کاربردترین مقاطع فولادی که در صنایع مختلف و البته ساختمان سازی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد ( تیرآهن – میلگرد – تسمه آهنی – سپری – ناودانی – نبشی . …) میباشند که ” ناودانی ” نیز جزوی از انها است . این پروفیل پر کاربرد دارای یک سطح افقی به نام جان و دو سطح عمودی به نام بال است در ادامه به معرفی بیشتر این پروفیل و کاربردهای آن می پردازیم.

چه زمانی برای اولین بار از ناودانی ها استفاده شد؟

در زمان جنگ جهانی دوم از ناودانی به عنوان یکی از مقاطع فولادی در ساختمان سازی استفاده می شد اما خیلی رواج نداشت. در واقع استفاده از ناودانی ها به اوایل قرن بیستم می رسد. به مرور استفاده از ناودانی رواج پیدا کرد و به یکی از مقاطع پر کاربرد در صنایع مختلف تبدیل شد.

بعد از پایان جنگ جهانی دوم از آنجایی که سازه های فلزی و ساختمان سازی گسترش پیدا کرد, کارخانه های تولید فولاد نیز افزایش یافتند. در نتیجه تولید ناودانی و استفاده از آن نیز بیشتر شد.

انواع ناودانیها

قیمت انواع ناودانی
قیمت انواع ناودانی

 

ناودانیها را می توان بر اساس فرآیند تولید و یا شکل ظاهری آنها دسته بندی کرد.

انواع ناودانی ها براساس فرآیند تولید

ناودانی نورد شده

برای تولید این نوع از ناودانی ها شمش خام را حرارت داده و از غلتک هایی که به نورد شهرت داده عبور می دهند. با توجه به سایز نوردها, ناودانی تولید شده نیز با همان سایز از خط تولید خارج می شود. ناودانی هایی که به این روش تولید شده اند را ناودانی فابریک نیز می گویند.

ناودانی پرسی

برای تولید این مدل از ناودانیها, ورق هایی که معمولا دارای طول شش مترهستند را پرس می کنند و به شکل ناودانی در می آورند. در این مدل از ساخت ناودانیها امکان اینکه اندازه های مختلف و متناسب با خواست مشتری تولید شود وجود دارد.

از این ناودانی برای مواردی که ظاهر اهمیت دارد, استفاده می شود. البته کاربرد این ناودانیها در صنایع مختلف متفاوت است و به ورق استفاده شده برای تولید آنها بستگی دارد.

 

مقاله پیشنهادی: ورق های فولادی چه کاربردی در زندگی روزمره ما دارند؟

 

انواع ناودانی ها بر اساس شکل ظاهری

همانطور که گفتیم ناودانی ها را می توان براساس شکل ظاهری نیز دسته بندی کرد.

  • ناودانی ساده
  • ناودانی مشبک
  • ناودانی سنگین
  • ناودانی سبک

 

ناودانی ساده

از این ناودانیها در صنایع مختلف استفاده می شود. سایز این ناودانیها از 8 تا 16 متغییر است. ارتفاع این ناودانیها از 30 تا 400 میلیمتر است و ارتفاع آنها با توجه به درخواست مشتری برش می خورد.

از این ناودانیها برای پایه و قاب دستگاه‌های صنعتی، اتاق کامیون، چهارچوب‌ها و … استفاده می شود.

ناودانی مشبک

ناودانی مشبک
ناودانی مشبک

 

این ناودانی ها همانطور که از نامشان مشخص است دارای سوراخ هایی هستند که از این سوراخ ها برای بستن پیچ ها و مهره ها استفاده می شود. ورق هایی که برای تولید این ناودانیها مورد استفاده قرار می گیرد ورق های گالوانیزه هستند. عمده استفاده ناودانیهای مشبک برای ساخت قفسه های فلزی است.

  • ناودانی های گالوانیزه ضخامت های متفاوتی دارند. یعنی مقدار پوشش فلز روی مختلف است. هر چه ضخامت این پوشش بیشتر باشد درصد مقاومت آن نیز بیشتر می شود. نکته مهم و حایز اهمیت این است که مقطع گالوانیزه به وسیله فلز روی عایق بندی شده, پس باید دقت شود که موقع جوشکاری حتما برای جلوگیری از استنشاق گازهای سمی از ماسک استفاده کنند. به علاوه برای جوش و برش، سوراخکاری یا شکاف حتما باید همان قسمت را به روش گالوانیزه سرد، مرمت کرد.

 

ناودانی سبک

این ناودانی ظاهری مشابه ناودانی ساده دارد اما با وزنی کمتر از استانداردهای موجود.

ناودانی سنگین

ناودانی های سنگین دقیقا متناسب با استانداردهای جدول اشتال تولید می شوند و دلیل نامگذاری آنها فقط برای ایجاد تمایز با ناودانیهای سبک است.
این ناودانیها در برخی از کارخانه های داخلی و اروپایی تولید می شوند و در موارد مختلف کاربرد دارند.

جدول اشتال مقاطع فولادی از جمله ابزارهای بسیار مهم در دست طراحان و مهندسان ساختمانی است که استفاده از آن موجب صرفه جویی در محاسبات و در نتیجه کاهش زمان محاسبات خواهد شد. جدول اشتال ناودانی نیز برای محاسبه ابعاد استاندارد این محصول مورد استفاده قرار می گیرد.

 

رابطه قیمت ناودانی ها با ویژگی های آنها

ویژگی های منحصر به فرد ناودانی ها باعث شده تا در موارد مختلف کاربرد داشته باشند. برخی از این ویژگی ها را در ادامه مشاهده خواهید کرد:

  1. مقاومت در برابر تنش‌های فولادی
  2. اشغال فضای کم
  3. سرعت نصب بالا
  4. تحمل بالا در هنگام ضربه های وارد شده
  5. کارآمد بودن در طولانی مدت
  6. کم بودن وزن اسکلت فلزی ساخته شده با استفاده از این ناودانیها

 

قیمت نهایی ناودانی ها بر اساس معیارهایی مانند متریال اولیه, سایز, ابعاد, وزن و … تعیین می شود. پس لازم است قبل از خرید انواع ناودانی اطلاعات کاملی در مورد آنچه نیاز دارید به دست بیاورید تا بتوانید بدون مشکل خرید خود را انجام دهید.

 

آیا از ناودانی ها فقط در ساختمان سازی استفاده می شود؟

یکی از مهم ترین کاربردهای ناودانی ها در ساختمان سازی و ساخت سازه های فلزی است اما استفاده از این مقطع فولادی به همین محدود نمی شود. در واقع در صنعت خودروسازی و تمام صنایعی که نیاز به پایه و قالب داشته باشند, این محصول مورد استفاده قرار می گیرد.

برخی دیگر از کاربردهای ناودانیها را در ادامه مشاهده می کنید؛

  • در ساخت سازه‌های فولادی مانند پل‌ها
  • ساخت نمای ساختمان
  • ساخت چهارچوب‌ها
  • ترمیم بناهای معماری
  • در صنایع دریایی
  • ساخت خرپا
  • استفاده از آنها به عنوان تیر یا ستون
  • در ساخت ماشین آلات

 

خرید ناودانی از کارخانه های ایرانی

 

خرید ناودانی از کارخانه های ایرانی
خرید ناودانی از کارخانه های ایرانی

 

کارخانه های فولاد تبریز, آریان, فولاد تهران, فولاد توس, مجتمع فولاد البرز غرب, صنایع فولاد کوهپایه مهم ترین کارخانه هایی هستند که در ایران ناودانی تولید می کنند.

 

استانداردهای تولید ناودانی

ناودانی ها را در کشورها مختلف بر اساس استانداردها متفاوتی تولید می کنند که مهم ترین و پر استفاده ترین این استانداردها مواردی هستند که در ادامه به آنها می پردازیم:

  • استاندارد فرانسه NF A 45-255
  • استاندارد ناودانی مقاوم به خوردگی DIN EN ISO 12944-3
  • UNP و UPE ناودانی اروپایی DIN-1026

ناودانی UNP تحت عنوان ناودانی اروپایی شناخته می شود. این محصول در پروژه های بزرگ و صنعتی بسیار کاربرد دارد. چون این محصول از ضخامت بیشتری نسبت به سایر مدل ها برخوردار است, به همین دلیل وزن بیشتری نیز دارد. از کاربردهای ناودانی UNP می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. به شکل تکی و دوبل در تیرها
  2. به شکل جفت و به صورت قوطی در ستون ها
  3. به شکل جفت در ساخت خرپا

 

 

مقاله پیشنهادی برای مطالعه بیشتر: همه چیز در مورد فولاد گرم کار و فولاد سرد کار

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

09143906590